Není vaření jako vaření

26. září 2008 v 19:11 | diky |  Recepty na sladké i slané
Včera jsem byla na nákupu v jednom megaobchodu, kde uspokojí kde jakou lidskou potřebu. Bloumala jsem mezi regály, zjišťovala, že kvůli oblbování zákazníka jejich obsah zase změnili ve stylu škatulata hejbejte se,a místo mouky jsou najednou prášky na praní, místo jogurtů pečivo. Jak jsem se tak snažila zorientovat, zabrousila jsem do koutku, kde měli knížky. Nevím, jestli jsou kuchařky jako čtivo momentálně jak se říká OUT, ale na většině z nich byla nalepená kulatá cedulka upozorňující na slevu. A tak bylo možno koupit si pořádně tlustou bibli o vaření za poloviční cenu, která byla trochu přijatelnější, i když i tak ještě dost vysoká.
Pár podobných knížek už doma mám - od ženské se tak nějak očekává, že bude vařit, smažit, péct, a tak. Tudíž jsem jen prolistovala pár stránek pro inspiraci. Barevné obrázky vypadaly sice úchvatně, ale o většině použitých ingrediencí, a třeba i exotickém ovoci, jsem nikdy neslyšela. A já stejně podle receptů vařím jen v případě největší nouze. Někdy jsou moje recepty trochu ulítlé, ale rozhodně ne tolik, jako jeden, který mě fakt dostal. Zaujal mě tím, že obsahoval pouhé 3 ingradience - vodku, cukr a 2 kusy žvýkačky Pedro. Vůbec netuším, jestli se ještě prodávají a taky kde k nim autorka, nějaká Američanka, kdy přišla. Uvedené žvýkačky s cukrem prý stačí na několik dní namočit do vodky a pak ji zkonzumovat. Na protější straně byl tip na podávání - nalitá sklenička, překrytá roztaženou žvýkačkou (díky působení alkoholu se s ní prý dá pracovat jako s modelýnou). Fuj, vypadalo, to fakt divně.
Upřímně - nic tak šíleného zveřejňovat nehodlám ...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Pája Pája | Web | 25. ledna 2010 v 15:21 | Reagovat

Chm,chm,chm, taky bych to neriskovala.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama