Čokoládová pěna

29. listopadu 2008 v 8:00 | diky |  Recepty na sladké i slané
strašně jednoduchá ...
strašně dobrá ...
a pokud potřebujete oběd korunovat sladkou tečkou,
tak i ideální.

225 gr čokolády (nejlepší je hořká na vaření) se pomalu rozpustí ve vodní lázni, přidají se do ní 4 rozšlehané žoutky. V tu chvíli se hmota maliko srazí.

Neděste se.

V misce si ušlehejte 4 bílky s 25 gr cukru na nepříliš tuhý sníh a vmíchejte do čokolády.

Hned bude vypadat líp.

Na konec jemně vmíchejte 150 ml ušlehané 33% smetany.

Hotovo.

Způsob podávání nechám na vás
- buď ji nalijte do skleniček a hodinu před podáváním je vyndejte z lednice
-nebo nechte v misce a hostům servírujte lžičkou vykrájené nočky
ozdobené třeba malinovou nebo ostružinovou omáčko.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 30. listopadu 2008 v 17:43 | Reagovat

Čokoládu já úplně miluji a hořkou nejvíc a toto mě láká velice.Asi vyzkouším :-)a brzy :-)

2 diky diky | 1. prosince 2008 v 17:24 | Reagovat

Vyzkoušej a klidně zanech kritiku. Zatím jsem to dělala jen z hořké čokolády a stejně se strávníci olizovali, že je to báječně sladké

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama