Nevinná játra

12. února 2009 v 19:36 | diky |  Recepty na sladké i slané


Za dva dny je Valentýn, svátek zamilovaných. Čas na romantickou večeři při svíčkách. Nevím, jestli budu vařit zrovna tenhle recept, ale ráda se o něj podělím. Už proto, že na vaření potřebujete se vším všudy půlhodinku času.A i když je možná trochu netradiční, tak báječně chutná.

Na 2 porce je potřeba:
300 gr krůtích jater
100 gr pórku nakrájeného na kolečka
50 gr vlašských ořechů nahrubo nasekaných
cca 3 lžíce kečupu
0,5 - 1 dl červeného vína výraznější chuti
olej, sůl, pepř.
Játra se nakrájí na menší kousky a orestují na pánvi asi pět minut. Pak se přidá pórek, ořechy a víno. Když pórek trochu změkne, zaleje se směs se kečupem, osolí, opepří, promíchá. A je hotovo.

Jako příloha se hodí asi všechno. Já je ráda servíruju s plátky pečených brambor. Na ty stačí přiměřené množství brambor - 4 velké nebo 6 menších. Nakrájí se na půlcentimetrové plátky a vyskládají na plech vyložený pečícím papírem. Bez jakéhokoliv dalšího ochucování se pečou na 1800 20-30 minut, než jejich povrch začne hnědnout. Podávat se musí co nejrychleji po vyndání z trouby, dokud jsou báječně křupavé.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Eva* Eva* | Web | 12. února 2009 v 19:44 | Reagovat

diky, to vypadá báječně! Jen nevím, jestli u nás seženu krůtí játra. Kuřecí jsem ale viděla.

P.S.Tím komentářem jsi mi udělala ohromnou radost.♥

Pěkný večer.

2 Vlasta Vlasta | Web | 12. února 2009 v 22:35 | Reagovat

Ahoj Diky, jatýrka já moc ráda, ale jsem jediná z rodiny :o(

Zrovna jsem si přečetla, že pepína už lezou, tak ať se vydaří pořádná úroda! Já jsem ještě nasela další várku paprik a chtěla jsem i rajčata, ale předpověď pozdního příchodu jara mě přesvědčila, že mám ještě počkat.

3 čajovna čajovna | Web | 13. února 2009 v 8:15 | Reagovat

tak to je nářez - honí mě od rána mlsná a tady taková dobrota!!! Kdysi jsem dělávala játra podobně,byli s omáčkou z vína, kečupu a tymiánu a smetany...

4 hadimrška hadimrška | Web | 13. února 2009 v 8:34 | Reagovat

Vypadá to báječně, dostala jsem na játra chuť. Vyzkouším to, ale mám jenom kuřecí játra, myslím, že to vůbec nevadí. Hezký den.

5 renuška renuška | Web | 13. února 2009 v 18:24 | Reagovat

Bože, játra nejím. Ale určitě to půjde i z normálního masa, takže možná, že vyzkouším:-)

6 Jitka Benešová Jitka Benešová | Web | 13. února 2009 v 19:22 | Reagovat

V časopisu Kreativum si můžete právě teď přečíst rozhovor s Monikou Brýdovou

7 diky diky | 14. února 2009 v 19:07 | Reagovat

Kuřecí játra jdou jako nouzovka. Krůtí jsou ideální, protože se hned tak nerozpadnou, ani nejsou tuhá jako vepřová.

8 bkzmcnryamy bkzmcnryamy | E-mail | Web | 25. dubna 2009 v 7:17 | Reagovat

TaT62e  <a href="http://rhpvudpytyku.com/">rhpvudpytyku</a>, [url=http://rwtltsooaucb.com/]rwtltsooaucb[/url], [link=http://sraxokoiwyob.com/]sraxokoiwyob[/link], http://dwgweuwtenry.com/

9 juyzyqdhd juyzyqdhd | E-mail | Web | 4. května 2009 v 9:12 | Reagovat

mdCApC  <a href="http://csjjuwhxlzqy.com/">csjjuwhxlzqy</a>, [url=http://nfbgsociilgt.com/]nfbgsociilgt[/url], [link=http://srhpefxjbhtx.com/]srhpefxjbhtx[/link], http://lndismhusmin.com/

10 iehwxyrhc iehwxyrhc | E-mail | Web | 28. května 2009 v 16:02 | Reagovat

9hHd9y  <a href="http://ixqfcajiqbkx.com/">ixqfcajiqbkx</a>, [url=http://uxiupecidopz.com/]uxiupecidopz[/url], [link=http://myhsnzontoun.com/]myhsnzontoun[/link], http://ycvrwlqlivti.com/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama